Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Etli Pırasa ve Havuç Muskaları Tarifi
canımablam Çevrimdışı
Administrator
*******



Yorumları: 5,810
Konuları: 5,314
Kayıt Tarihi: Sep 2006
Rep Puanı: 5
#1
[b]ETLİ PIRASA VE HAVUÇ MUSKALARI Malzemeler:[/b] 4 adet iri boy pırasa, 4 adet iri boy havuç, 100 gr kuzu kıyması, 10
ETLİ PIRASA VE HAVUÇ MUSKALARI
Malzemeler:

4 adet iri boy pırasa, 4 adet iri boy havuç, 100 gr kuzu kıyması, 100 gr dana kıyması, 1 adet ince doğranmış kuru soğan , 3 adet ince doğranmış domates,
3 yemek kaşığı pirinç , ¼ demet ince kıyılmış taze nane , ¼ demet ince kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı tuz,
2 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı:
Pırasa ayıklanır. 35 cm uzunluğunda sadece
bir tarafı bıçak yardımı ile boyuna doğru çizilir.
Kaynayan suya bırakılıp 2 – 3 dakika
bekletildikten sonra çıkarılır, suyu süzdürülür.
Uzunca açılıp içene dolma harcı konulur.
Hepsi muska şeklinde sarıldıktan sonra tencereye dizilir. Havuçlar uzunlamasına doğru ince şekilde kesilir. Sıcak suya atılıp hemen çıkarılır, suyu süzdürülür. Kıyma harcı konularak muska şeklinde sarılır. Hepsi sarıldıktan sonra pırasaların üzerine dizilir. Üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı, tuz, biber, ince doğranmış domates, su veya et suyu ilave edilip yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakılır.
[Resim: o_56_1449_MG_3173.jpg]
11-10-2009, Saat:12:20 PM


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Cricket World Cup Live