Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Havuçlu sufle
canımablam Çevrimdışı
Administrator
*******



Yorumları: 5,810
Konuları: 5,314
Kayıt Tarihi: Sep 2006
Rep Puanı: 5
#1
Havuçlu sufle [IMG]http://www.lezzet.com.tr/tarifler_diyet/00564/imperiaflex_0_0_10.jpg[/IMG] KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRL
Havuçlu sufle
[Resim: imperiaflex_0_0_10.jpg]
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk

Malzemeler:

· 3 havuç

· 2 patates

· 2 yumurta

· Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri

· 2 çay kaşığı muskat

· 2 çorba kaşığı sıvıyağı

· 1 kahve fincanı un

· 1 su bardağı süt

· 1 tutam tuz, karabiber



Hazırlanışı:
* Havuç ve patatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp püre halinde ezin. 1 tutam tuz, karabiber, muskat ve peyniri ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

* Beşamel sos için; 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp unu pembeleştirin. Sütü azar azar ekleyip hafifçe koyulaşana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Ilınınca püreye ekleyip iyice karıştırın.

* Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Yumurta sarılarını patatesli karışıma ekleyip karıştırın. Akları ayrı bir kapta 1 tutam tuzla kar halinde çırpıp karışıma ilave edin.

* Altı küçük sufle kalıbını hafifçe yağlayıp hazırladığınız karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp hemen servis yapın.
10-09-2006, Saat:11:17 AM


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Cricket World Cup Live