msn ifadeleri msn avatarları msn eklentileri avatar
  • Arama
  • Üye Listesi
  • Takvim
  • Yardım

Şuanki Zaman: 06-19-2013, 11:32 AM Hoşgeldin Misafir ! (Giriş — Üye Ol)

msn ifadeleri msn avatarları msn eklentileri avatar / BİLGİSAYAR DÜNYASI / Bilgisayar Dünyası Genel / IP adresi bulma...

Cevapla  Konu Gönder 
Konu Görünümü | Doğrusal Görünüm
IP adresi bulma...
Yazar Mesaj
angel
Posting Freak

Grup Registered
Durum: Çevrimdışı
Rep Gücü: 4
IP adresi bulma...

SİZE MAİL GÖNDEREN KİŞİNİN MAİL ADRESİNDEN IP NUMARASINI BULMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Hotmail kullanan arkadaşlar için:
1- Hotmail adresinizi açıp posta kutunuza girin ve sayfanın ortalarında ve sağda bulunan seçenekler e (Options) tıklayın.
2- Açılan sayfadan posta görüntü ayarlarına (Mail Display Settings) tıklayın.
3- Posta görüntü ayarlarında göreceğiniz seçeneklerde ileti üst bilgilerinde (Message Headers) tam (Full) seçeneğini seçin ve sayfanın altındaki tamam düğmesine tıklayın. Posta kutunuza tekrar dönüp size mail gönderenin mailini açtığınızda o kişinin IP ve bütün bilgilerini göreceksiniz. Bu görünen bilgilerde genellikle baştan ikinci sırada olan ve X-Originating-IP olarak görünen IP, size mail gönderen kişinin IP numarasıdır.

Yahoo! kullanan arkadaşlar için:
1- Yahoo yu açıp posta kutunuza girin. Size gelmiş olan bir epostayı açın ve epostayı okuduğunuz ekranın en altında ve sağda " Search the web" düğmesinin hemen üstünde bulunan "Full Headers" linkine tıkladığınızda o e-posta ile ilgili tüm bilgiler hotmaildeki gibi mailin üst tarafında görünecektir.
2- Buradaki satırlarda Message-ID yi bulun ve bunun hemen bir üst satırındaki Received satırındaki bulunan IP adresi, size maili yollayanın IP adresidir.
3- Yine en altta sağda "Brief Headers" linkine tıklarsanız da bu özelliği kapatmış olursunuz.

gmail kullanan arkadaşlar için:
1- Gmail i açıp posta kutunuza girin. Size gelmiş bir epostayı açın ve mailinde içinde ve üst sağ tarafında diğer seçeneklere tıklayın. Buraya tıkladığınızda bir çok seçenek çıkacak.
2- Bu seçeneklerde orjinali göster seçeneğine tıklayın. Böylece o mailin geldiği e-posta ile ilgili tüm bilgiler karşınıza çıkacaktır.
3- Burası yahoo ile tamamen aynı. Buradaki satırlarda Message-ID yi bulun ve bunun hemen bir üst satırındaki Received satırındaki bulunan IP adresi, size maili yollayanın IP adresidir.

Not: yahoo ve gmail de ayrıca şu gözüme çarptı. Örneğin bilgisayarınızı açarsınız ve açılışta oturum adı çıkar. oturum adına tıklarsınız ve bilgisayarınız açılır. Yahoo ve gmail kullanan arkadaşlarda, karşı tarafın mail bilgilerinde ip numarası ile birlikte bu oturum adı da görünüyor. Örneğin karşı tarafın ip sinin olduğu satır Received: from benim bilgisayar ( [2xx.xxx.xxx.xx]) şeklindeyse(buradaki x leri birer rakam olarak düşünün), o kişinin bilgisayarının oturum açma adı benim bilgisayar , IP numarası ise 2xx.xxx.xxx.xx şeklindedir. Bunu da bir ek bilgi olarak vereyim.

İNTERNETE GİREN KİŞİNİN IP ADRESİNDEN O KİŞİNİN İNTERNETE GİRDİĞİ BÖLGE VE ŞEHRİ BULUNİstediğiniz kişinin IP numarasından hangi ülke, şehir, vs olduğunu öğrenmek için http://www.ip2location.com/ sitesini kullanabilirsiniz. Bu verdiğim siteye tıkladığınızda sizin IP numaranızı ve hangi santrale bağlı olduğunuzu da hemen gösterecektir. Ayrıca, karşı tarafın IP adresinden o kişinin yerini öğrenmek için bu sitedeki http://www.ip2location.com/free.asp linkine tıkladığınızda, açılan sayfadaki kutuya istediginiz kişinin IP numarasını yazarak "find *" düğmesine tıklayın. Böylece o girdiginiz IP ile bilgileri ile, IP numarasının ait olduğu o kişinin bağlantı türünü (adsl, kablo vs), ülkesini, şehrini ve bağlı olduğu ana santrali burada görebilirsiniz.

Bu bilgilerin resmi sitesi olan http://www.ripe.net/ adresindeki kutucuğa da karşı tarafın IP numarasını girdiğinizde aynı bilgilere ulaşabilirsiniz.

-alıntı-

09-29-2006 06:29 AM
Facebook'ta Paylaş Tweet Alıntı Yaparak Cevapla
egeli 09
Junior Member
**

Grup Registered
Rep Gücü: 0
RE: IP adresi bulma...

ip numarasi bilgisayarami özel yoksa kullanilan telefon hattinami yoksa adsl emi bagli yani bunlardan hangisi degistiginde ip degisiyor.ben bilgisayarimi veya adsl imi hangisini degistirdigimde ip numarasi degisiyor. ayrica benim adsl den önce apartman girisinde telefon dagitim kutusu var bütün kablolar buradan dagiliyor, birisi adsl den önce kablo ile direk hatta girip benim ip numarami görebilirmi. tsk.

03-22-2010 03:18 AM
oksijen
Super Moderator

Grup Super Moderators
Rep Gücü: 6

egeli 09 Yazılan:
ip numarasi bilgisayarami özel yoksa kullanilan telefon hattinami yoksa adsl emi bagli yani bunlardan hangisi degistiginde ip degisiyor.ben bilgisayarimi veya adsl imi hangisini degistirdigimde ip numarasi degisiyor. ayrica benim adsl den önce apartman girisinde telefon dagitim kutusu var bütün kablolar buradan dagiliyor, birisi adsl den önce kablo ile direk hatta girip benim ip numarami görebilirmi. tsk.

ip numarası bilgisayarınıza özeldir. Sadece bilgisayarınızdan değiştirebilirsiniz.

03-22-2010 07:41 AM
YanlısBilgi
Account not Activated

Grup Awaiting Activation

oksijen Yazılan:

egeli 09 Yazılan:

ip numarası bilgisayarınıza özeldir. Sadece bilgisayarınızdan değiştirebilirsiniz.

Verdiğiniz bilgi yanlış.

IP Numarası kullandığınız modeme aittir. Bu IP Adresi Dış Hat olduğu içi Dış IP Olarak nitelendirilir.
Statik ve Dİnamik IP olarak 2 ye ayrılır.
Telekomun kullanıcılara dağıttığı IP Dinamik ip dir.
Dinamik IP değişken anlamındadır. Örnek, modemi Elektrikten çıkartıp geri taktığınızda IP niz değişecektir.

Statik IP ise telekoma başvurarak her ay faturaya 2 lira fark vererek alınan sabit IP dir. Ne yapılırsa yapılsın o hat üzerinde o IP hep aynıdır değişmez.

İç IP niz siteler vs. başka yerlerden görülemez. İç IP O an modeme bağlı kaç adet bilgisayar varsa aralarında haberleşmeleri için gerekli IP lerdir.

Başlat>Çalıştır yapıp cmd yazın. çıkan prompt ekranına ipconfig yazın. Burada bulunan 192 ile başlayan numara sizin iç IP nizdir. Dışarıdan 3. parti yazılımlar kullanılamadan erişilemez.

İyi çalışmalar.

12-21-2011 11:35 PM
« Önceki | Sonraki »
Cevapla  Konu Gönder 

Yazdırılabilir Bir Sürümü Görüntüle
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Üye Ol | Bu Konuyu Favorilerime Ekle

Forumlar Arası Geçişi
Tavsiye Edebileceğimiz Güvenilir Siteler
        meb e okul makarna tarifleri Halo 4 Oyunu burçlar fallar rüyalar bebeklerin bakımı kampanya www.ktunnel.com ibrahim saraçoğlu bookmark 2013 Temmuz Ayı Burç Yorumları güllaç nasıl yapılır otopsi isimler sözlüğü facebook kampanyaları kısa süren yemekler rüya tabirleri site tanıtımı diziler şekilli nickler burçlar msn nickleri yazılı msn resimleri güzel sözler maldives dubai Kaktüs Bakımı 2013 yılı burç yorumları Atatürk resimleri istiklal marşının kabulü ktunnel Best PC Speed Maximizer twitter Forum Siteleri dizi müzikleri